Snabbaste och bästa blomkålsriset

IMG_2158

Snabbaste och bästa blomkålsriset

Degig botten? Blaskigt? Recept som inte verkar funka? Det finns massor man kan göra med blomkål men det gäller att veta hur man ska hantera den för att den ska bli så bra som möjligt till matlagningen. Vi äter en hel del blomkålsris (och numera även pizza där botten är på blomkål – se tidigare inlägg). Så här gör vi för att få det perfekt.

1. Grovhacka blomkålen
2. Mixa i mixer. Vår mixer klarar av 400 g blomkål. Vi river inte längre. Att mixa blir bättre smulor.
3. Häll över det mixade i en ren kökshandduk.
4. Vira ändarna på handduken runt ett skaft på ex. ett köksredskap.
5. Vira sen runt handduken.
6. Krama ur all vätska samtidigt som du vrider skaftet. Det blir faktiskt en hel del vätska som kommer ut!

Riset blir helt perfekt för att baka med eller äta som – ja ris.

När vi värmer blomkålsriset och vill ha det som tillbehör så gör vi det i mikron. Det tar 1-2 minuter och vi behöver inte tillsätta något vatten (såklart eftersom vi redan kramat ur allt och det vore dumt att göra det ogjort.)

Vill man däremot koka/ångkoka riset så gör man det först och sen kramar man ur vätskan på samma sätt.

blomkål1IMG_2103

IMG_2104IMG_2106

IMG_2107IMG_2134

IMG_2159IMG_2140

Sen så när det är bra pris på blomkål (som just nu, 10 kr huvudet!) så kan man frysa in det och använda det senare. Helt perfekt.

Simpelt!

Kommentera inlägget