Paleopizza – glutenfri, mejerifri, nötfri botten.

Paleopizza – glutenfri, mejerifri, nötfri botten.

Underbara snabbmat!

Vi försöker utesluta så mycket mejeriprodukter som möjligt i vår kost. På helgerna brukar vi dock ”tillåta” lite mejerier då vi tycker det kan festa till måltiden lite mer. Vi har tidigare gjort lågkolhydratspizzabotten med både ost, grädde och cremé fraische i men nu bjuder vi på ett recept utan mejerier och så låter vi osten vara kvar som topping.. För den vet-i-tusan om vi kommer vilj ha pizza utan ost på?!! Än så länge så förknippar vi smält seg ost på pizzan som något nödvändigt för att det ska bli som vi vill.
Tapiocamjöl påminner mycket om potatismjöl i konsistensen men verkar som gluten i maten.

OBS! Detta recept är INTE lågkolhydratskost dock är det Paleo. Tapiokamjöl är utvunnet ur kassavarötter.

Så här kommer receptet:

1 stor plåt

1 dl kokosolja (80 g)
2,5 dl vatten
1 tsk salt
3,5 dl tapiokamjöl (stärkelse)
2 ägg
1 dl kokosmjöl

IMG_9082

Smält oljan i en gryta och tillsätt vatten och salt. Koka upp allt och låt koka rejält ett par minuter.
IMG_9076

Stäng av plattan och ta bort grytan. Rör ner tapiokamjölket och blanda ihop till en stor vit seg klump. Låt stå i ca 5 minuter.
IMG_9079

Tillsätt ägg och kokosmjöl. Knåda ihop till en deg med händerna (akta ifall degen är för varm). Det är svårt att få degen 100% blandad utan den kommer vara lite ”fläckig”.

IMG_9084

Kavla ut på ett bakplåtspapper.

FullSizeRender
Förgrädda i ugnen på 175 grader i 20 minuter.

Gör valfri pizzasås och topping efter smak.

enjoy!

 

 

 

 

 

 

http://www.feedtheclan.com/our-love-affair-with-pizza/

2 kommentarer

 1. Gäst - 15 januari, 2016 00:13

  Tack för recept – det låter som det är värt att pröva.
  Tapiokamjöl känner jag inte till – men jag för söka.

  Svara
  • THERESA WILLIAMS - 22 september, 2017 15:13

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Svara

Kommentera inlägget