Jag har hittat en ny kärlek – minimalism

minimalism

Jag har hittat en ny kärlek – minimalism

Som ni vet sedan tidigare så har ju min kärlek varit som starkast för hälsa, träning och kost. Jag älskar det fortfarande, men någonstans så känns det som att jag behövde få en ny boll i rullning. Ju längre tiden går, ju mer hittar jag mig själv och jag vill ta mig till en ny nivå. För någon månad sedan startade det.

Jag satt i sängen och stirrade in i min garderob. Överfylld, trång, rörig, tråkig. Dessutom hängde det gamla kläder, kläder med fel storlek, fel modell, fel färg… och det var mängder! Nu kan jag inte påstå att jag har galet mycket kläder. Kläder och mode har väl aldrig lockat mig utan mer varit ett nödvändigt ont. Men ändå hade jag lyckats samla på mig en välfylld garderob.

Jag tömde hela garderoben på sängen. Sen gallrade jag hårt. HÅRT. Jag fyllde en väldigt stor säck med kläder. Slängde det som var trasigt, tvättade det som var rent och helt som sedan hamnade hos Myrorna.

Helt plötsligt var garderoben luftig, överskådlig och fin! Varje plagg på sin galge och byxorna vikta och lättåtkomliga. Jag kom på mig själv att gå och öppna och kika in i min ”nya” garderob flera gånger om dagen och jag njöt av vad jag såg (eller inte såg). Något hände där med mig. Det lixom klickade till i kroppen och jag ville ha mer! Känslan blev nästan som ett rus eller egentligen mer som ett lugn.

Jag blev nyfiken på mer och ville få inspiration. Och hur gör man nu förtiden när man vill ha mer och ha reda på saker och ting? Man googlar.

Jag sökte på ”Ordning och reda”. Men det handlade mer om hur man skapar ordning (så klart) hur man stuvar undan och förvarar saker snyggast. Ja, men IKEA typ. Alla saker finns kvar men bara i ordnad form. Inte det jag sökte heller.

Bidlgoogling på minimalism. Där dök det upp bilder på… ingenting. Eller ja, bilder på en ensam blomma, ett streck på vit bakgrund, tre vaser i stilleben. Men nej, det var ju inte DET jag var ute efter.

Sen hittade jag till bloggen Minimalisterna. Där. Exakt där hittade jag hem. Jag började läsa bloggen frenetiskt och långt in på småtimmarna och efter det så var bollen i rullning. Detta är numera jag. Minimalism som livsstil.

Ordet minimalism kan ha flera innebörder såklart beroende på vem man pratar med och vad man pratar om. Det första jag tänkte på var arkitektur och konst. Även musik och mode, men det jag sökte handlar egentligen om att vi lever i ett konsumtionssamhälle där saker och ting som betyder något är hur mycket materia vi har råd att köpa. Det är en jakt efter lycka och fasad i många fall. Vi lever i ett samhälle där vi tror vi kan köpa oss tillfredsställelse och framgång. Vi samlar saker och prylar och till slut så äger prylarna oss i stället för tvärt om.

Jag och Christian kommer numera sträva efter att äga mindre saker, mycket mindre och mycket mer rätt saker. Vi vill inte tyngas ner av ting. Vi vill inte hållas fast av material av fel orsaker, så vi skalar. Vi skalar och skalar en sak i taget och vad vinner vi på detta? Massor. Mer än vad många kan föreställa sig, speciellt om materia är drivkraften i hur mycket pengar vi (måste) tjäna på jobbet, hur man värderar sig själv, jämför sig med andra osv. Att leva minimalistiskt är ju ingenting nytt men samtidigt så tror jag att det är viktigare än någonsin att faktiskt börja fundera på vad vi gör mot vårt samhälle, mot oss själva, mot våra barn och vår jord.

Vet ni att varje 5- åring i snitt äger 500 leksaker. 

Så i nästa inlägg har jag staplat upp våra vinster genom att anamma en ny livsstil. Stay tuned.

/ Claudia

Längst upp upp under inläggets rubrik finns kategorier. För att läsa fler inlägg om minimalism ‘klicka’ på ordet. 

3 kommentarer

 1. Ekofilosophie - 16 maj, 2015 09:44

  Helt rätt tänkt! Låter härligt! Just kläder tycker jag alltid att det är svårt att skiljas från av någon anledning, så därför blir det lätt att jag sparar dem fast jag inte använder dem. Hmm, borde ta tag i mina garderober också :)

  Svara
  • THERESA WILLIAMS - 22 september, 2017 15:07

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Svara
 2. Caroline Webb - 13 mars, 2017 13:16

  Jag har något att dela med dig !!! Det är en stor glädje i mitt hjärta, jag vill dela med alla. Mitt namn är Caroline Webb från USA. Jag hade ett missförstånd med min älskare förra året som gjort oss bröt upp och han ville aldrig höra min röst igen. Han såg en vacker kvinna Vilket han hitta mer sötare än mig, men eftersom tiden gick jag träffade bra Baalam Han är en stor stavnings caster. Jag kontaktade honom via hans e-post och förklarade allt för honom. Han sade att jag inte skulle oroa sig, att min älskare kommer tillbaka till mig på knä tigger om förlåtelse före den 24 hours.My största glädje nu att han faktiskt kom tillbaka till mig och föll på knä tigger om förlåtelse, och idag är vi glad och han botade min systers bröstcancer. Har du ett problem? oroa dig inte mer eftersom godbaalam kan Ger stavnings varaktig lösning på alla problem:
  Om du vill att ditt ex tillbaka.
  Du vill ska främjas på kontoret.
  Om du vill bli botade av herpes, cancer, fibroid och andra sjukdomar.
  Du vill bli rik och berömd
  Du vill att din make / maka att vara din för evigt.
  Återställa förlorade objekt tillbaka
  Om du vill separera eller stoppa din skilsmässa.
  Graviditet stavnings havande och föda ett barn
  Om du vill vinna oroande rättsfall
  Kontakta Stor godbaalam via e-post: g o d b a a l a m t e m p l e @ g m a i l. c o m

  Svara

Kommentera inlägget