Glutenfri mat på förskolan

Glutenfritt_förskola

Glutenfri mat på förskolan

Efter mitt förra inlägg så har vi fått flera frågor om hur vi lyckades få glutenfri mat till vår dotter.

Vår dotter är 1 år och 7 månader (numera 2 år och 2 mån). Vi lever efter en glutenfri kost och hon har faktiskt aldrig ätit något gluten överhuvudtaget. Varför vi valt att inte introducera det till henne (som sig bör) kan ni läsa om här.
Inför förskolan så hade vi många funderingar kring maten och vi visste faktiskt inte hur vi skulle göra med all gluten som serverades under måltiderna. Vi har hört så många föräldrar få ta debatter och fighter för att barnet inte ska behöva äta gluten utan få glutenfritt.

När vi tog kontakt med förskolan så frågade de om hon åt någon specialkost. Jag berättade då att hela familjer åt en glutenfri kost. Jag gick väl inte så djupt in i orsaken kring det hela men betonade att hon och hennes mage med största sannolikhet skulle reagera väldigt dåligt på gluten.  Bemötandet vi fick var helt fantastiskt! Vår pedagog sade att de självklart skulle ge henne glutenfri mat. Det var inga som helst problem.

Hon berättade att de har som filosofi att underlätta och möta föräldrarnas behov i så stor utsträckning som möjligt.

”En av våra viktigaste värderingar är att föräldern är kund hos oss. Ni är huvudanledningen till att vi finns då ni väljer oss. Vi strävar efter att överraska föräldrarna med en helt ny nivå av kundservice och positivt bemötande”. 

Sen att de till en början trodde att deras hembakade bröd var glutenfritt är en annan femma 😉 men det han vår dotter aldrig äta av.

Så nu får hon glutenfri pasta och glutenfritt bröd vilket känns bra. Vi vet att majsmjöl, risstärkelse och annat som tillsätts istället inte är det bästa alternativet men vi känner att vi ändå är nöjda. Vi inflikade även att hon inte var van att dricka mjölk så hon får vatten till maten istället (vilket de flesta barnen där väljer ändå). Sedan sade jag att det var dom stora glutenkällorna vi är mest noggranna med som bröd, pasta, pannkakor, bulgur, knäckebröd mm. Om de har gluten i någon redning osv. anser vi få vara helt okej.

Så för vår del har det löst sig väldigt väldigt bra och enkelt. Så jag är tacksam över deras inställning och att vår dotter ännu i några år kan stärka sina tarmar och få dem fullt utvecklade innan hon antagligen måste börja äta gluten i grundskolan (eller om vi byter förskola).

Så jag har tyvärr inget tips, jag är verkligen ledsen för det.
/ Claudia

Jag har inte haft tid att uppdatera bloggen på länge. Men ville bara snabbt berätta att vår lilla Böna som har blivit stooor och ska bli storasyster om ett par månader :) håller sig så frisk! När vänner få VAB varannan vecka (feb-mars) och känner enorm stress över det så är Bönan väldigt frisk! Visst att hon blir lite snorig men vi har bara haft henne hemma 2 dagar VAB under de två värsta månaderna på året. En utav dagarna var hon dessutom bara väldigt väldigt trött och inte sjuk insåg jag när hon sovit lite längre på lunchen… Så nu är hon 2 år och 2 månader och har fortfarande inte ätit gluten och vi tror hårt på att det är en av orsakerna till att hon mår så bra som hon gör. / Claudia 

1 kommentar

 1. THERESA WILLIAMS - 22 september, 2017 15:15

  Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

  1) kärleksspell
  2) Lost Love Spells
  3) Skilsmässa Spells
  4) Äktenskapsstavar.
  5) bindande stavning
  6) Breakup Spells
  7) Förvisa en tidigare älskare
  8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
  9) vill tillfredsställa din älskare
  Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
  genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

  Svara

Kommentera inlägget