Frukost till vår dotter

avokadoyoghurt kopia

Frukost till vår dotter

Vi får många frågor vad vi ger för frukost till Bönan. Ja vi undviker ju såklart gluten och för mycket socker. Socker får hon ändå på förskolan i form av yoghurt, frukt i mängder, glutenfri pasta, glutenfritt bröd osv.

Så när vi har avokado så gör vi en avokadoyoghurt till henne. himla lyxigt!

avokadoyoghurt

• 1,5 avokado
• 1 msk kokosolja
• 0,5 dl extra creamy coconutmilk (Santa Maria, tetrapack)
• frysta jordgubbar eller andra bär
• någon lite bit frukt (banan, äpple, frysta fikon)

Ibland värmer jag upp kokosgrädden lite i ugnen först då jag använder frusna bär. Då blir maten inte lika kall när hon ska äta den.
Sen mixar vi allt till en smet.

Jag toppar med ex.
hackade gojibär
riven kokos
hackade cashewnötter

Detta står hon sig väldigt bra på och hon tycker det är supergott! Det tar mig ca 3-4 minuter att göra.

3 kommentarer

 1. Johanna - 10 september, 2015 16:28

  Hej! Får bönan glutenfritt på förskolan? Hur har ni gått tillväga då? (Om jag förstått det rätt är det väl ett val från er sida att inte ge henne, eller har hon fått diagnos?) Varför jag frågar är helt enkelt för att vår lilla ska börja förskola o november och det här med kosten (och främst glutenet) känns så himla jobbigt. Vi har inte gett gluten alls ännu och socker endast genom frukt (och annars naturligt förekommande) och vi bävar verkligen för förskolestarten. Skulle vara jättespännande tycker jag om ni skulle vilja berätta lite hur ni tänker om och hur ni har löst det här.

  Svara
  • Christian Gård - 16 september, 2015 22:04

   Hej Johanna! Ja, det stämmer. Hon får glutenfritt på förskolan, och det är ett val från vår sida. Hon har ingen diagnos. För oss var det inte krångligare än att säga till att vi ville ha det så fick vi det… Men vi har förstått att det inte hör till vanligheterna att det är så enkelt. Så vi har väl haft lite tur i valet av förskola.

   Bönan har ju aldrig fått gluten här hemma – eller någon annanstans – heller innan så vi ville ju helst inte att hon skulle behöva äta det när hon började förskolan. Så det kändes ju lite jobbigt för oss också. Och om vi inte hade lyckats få glutenfritt till henne så lätt som vi nu fick så vet jag inte riktigt hur vi hade gjort faktiskt… Men då hade det ju varit ännu viktigare att hon åt så bra som möjligt de måltider vi kan påverka.

   Sen äter Bönan heller inte frukost på förskolan, så där har vi ju reducerat bort ett mål ”dålig” mat. Men överlag så känns maten på ”vår” förskola bra. De har eget kök (inte på förskolan dock), försöker att få bort så mycket socker som möjligt, använder mycket ekologiskt och gör rätter från hela världen för att barnen ska få smaka mycket nytt.

   Men hoppas att du kan få genom glutenfritt till din lilla också, på ett sätt eller annat!

   Svara
  • THERESA WILLIAMS - 22 september, 2017 15:15

   Hej, jag är Theresa Williams Efter att ha varit i relation till Anderson i åratal, bröt han upp med mig, gjorde jag allt för att få tillbaka honom, men allt var förgäves, jag ville ha honom tillbaka så mycket på grund av den kärlek jag har för honom, Jag bad honom med allt, jag gjorde löften men han vägrade. Jag förklarade mitt problem för min vän och hon föreslog att jag hellre skulle kontakta en stavningskrock som kunde hjälpa mig att ställa en stavning för att få tillbaka honom, men jag är den typ som aldrig trodde att jag stavat, jag hade inget annat val än att prova det, jag mailade stavningskanalen och han sa till mig att det inte var något problem att allt kommer att vara bra innan tre dagar, att min ex kommer tillbaka till mig innan tre dagar, han kastade stavningen och förvånansvärt den andra dagen, det var runt 4 pm. Min ex ringde mig, jag var så förvånad att jag svarade samtalet och allt han sa var att han var så ledsen för allt som hände att han ville att jag skulle återvända till honom, att han älskar mig så mycket. Jag var så glad och gick till honom som var hur vi började leva tillsammans lyckligt igen. Sedan dess har jag lovat att någon jag vet som har ett förhållande problem, skulle jag vara till hjälp för en sådan person genom att referera honom eller henne till den enda verkliga och kraftfulla stavningskastern som hjälpt mig med mitt eget problem. email: {drogunduspellcaster@gmail.com} du kan maila honom om du behöver hjälp i ditt förhållande eller något annat fall.

   1) kärleksspell
   2) Lost Love Spells
   3) Skilsmässa Spells
   4) Äktenskapsstavar
   5) bindande stavning
   6) Breakup Spells..
   7) Förvisa en tidigare älskare
   8.) Du vill bli befordrad på ditt kontor / Lotteri stavning
   9) vill tillfredsställa din älskare
   Kontakta den här stora mannen om du har något problem för en bestående lösning
   genom {drogunduspellcaster@gmail.com}

   Svara

Kommentera inlägget