Blomkålspizza

blomkålspizza

Blomkålspizza

På vårt Ica så har vi galet billig blomkål just nu! Kostar 10 kr/st och dom väger ca 1 kg. Jag blev naturligtvis som tokig och letade recept på allt man kan göra med blomkål. Har hittat pizza, tortillas, fried cauliflower-rice och massa massa andra spännande recept.

Men här kommer först receptet på pizzabotten.

1 stor plåt pizza (2 portioner. Fast jag äter den själv :) )

• 400 g blomkål
• 2 ägg
• 1 msk kokosnötsmjöl
• salt och peppar

Gör blomkålsris och dra ur vätskan

Blanda sedan i ägg och kokosmjöl. Krydda. 

Bred ut på bakplåtspapper. Jag brukar lägga ett papper över oxå och sedan kavla för att få degen så tunn som möjligt.

Grädda sen i 200 grader i 15 min eller tills botten har fått färg. Klart!!

Sedan lägger jag på massa olika göttiga toppingar. Efter det gräddar jag i ytterligare 10 min på 200 grader.

blomkålspizza

Tomatsåsen gör jag själv. Då gör jag för två plåtar på en gång och så fryser jag in hälften om jag inte gör två plåtar pizza direkt.

• 2 dl krossade tomater
• 2 tsk olivolja
• 2-4 vitlöksklyftor
• 1 tsk balsamvinäger
• oregano, basilika, salt, peppar

Finhacka vitlöken och bryn den i oljan i en liten gryta. Häll på krossade tomater, balsamvinäger och krydda efter smak. Låt sjuda i 5 min så lite av vätskan kokat bort.

Denna pizzabotten blir verkligen jättegod! Brödet håller ihop bra. Det smakar inte mycket blomkål heller.

Enjoy! / Claudia

 

 

1 kommentar

  1. Ekofilosophie - 20 augusti, 2015 14:04

    Blomkåls-pizza är riktigt gott! Har inte testat göra med kokosnötsmjöl utan jag kör bara med blomkål, ägg och fiberhusk. Lite svårt att få den att hålla ihop som en vanlig pizzadeg så klart, men riktigt gott blir det. Gott att äta kall dagen efter också :)

    Vill man hotta upp tomatsåsen lite kan man ta i lite sambal oelek :)

    Svara

Kommentera inlägget