28 dagar träning

28dagar

28 dagar träning

För exakt 11 dagar sedan bjöd Christian in mig till en utmaning – att träna 28 dagar i rad. Vi hade båda fallit ur träningsrutinerna lite och vi kände att tröskeln tyvärr blivit både högre och bredare. Det behövdes helt enkelt en större ansträngning för att få träningen gjord. Såklart tackade jag ja och nu är vi inne på vår 11:e dag.

”Reglerna” för träningen är att vi behöver göra något varje dag. Inte att varje dag köra ett helt träningspass, men att varje dag göra något jobbigt. Dvs. att gå 5 km är inte träning (för oss), men att springa 1 km så fort vi kan är. Att göra enbart 10 armhävningar är inte träning (för oss), men att göra så många vi kan på ett bräde är.

I dag var nummer 11 och det blev en väldigt speciell dag för mig. Jag vågade mig på min första ”längre” löparrunda. Jag förberedde mig mentalt på att det kanske inte skulle kunna gå, att jag skulle få ont och bli halt och få avbryta. Bara för någon månad sedan så provade jag att springa med barvagnen till lekparken. 90 sekunder gick det och sen fick jag ont och blev halt.

Vad är det för smärta jag har då? Ja, jag vet inte riktigt men sen vecka 17 in i graviditeten så fick jag foglossningar som gjorde att jag inte kunde gå i mer 2–3 min innan det började göra ont. Det hängde kvar i säkert 1 år efter förlossningen. Smärtan har suttit på insida höger lår upp mot ”muttan” :P.

Ja, jag har haft andra smärtor också, t.ex. i ländryggen, men denna har varit mest envis och irriterande. När det var som värst var känslan att ha fått en rejäl spark i skrevet. Mysigt va?

Min sjukgymnast – som inte ger mig träning utan stretch, akupunktur och töjning – har förklarat för mig att hela bäckenet är som ett stort nätverk av senor, muskler, fascior, ligament m.m. och att om jag är tight i ländryggen så kan det kännas t.ex. där jag känner det nu. Så vi har jobbat i flera månader och jag själv stretchar och töjer bäcken, höfter och rumpan.

Men åter till dagen idag. Jag sprang och det gick bra! Jag analyserade varje steg för att jag vet att OM jag får ont så eskalerar det relativt snabbt och kan göra mig halt en halv dag efter. Men ingen smärta! Och det bästa av allt var att det gick så löjligt, LÖJLIGT lätt. Jag fick hela tiden bromsa mig för att inte springa för fort (tempo påverkar smärtan negativt). Så jag sprang där och njöt och kände mig fri! Jag sprang i nästan 22 minuter 😀

Eftersom det inte var speciellt jobbigt så kliade det i hela kroppen att springa fortare, längre! Men skynda långsamt heter det va? Så all form av träning är lixom före eller efter graviditeten. Det går inte längre att jämföra rakt av då förutsättningarna blivit annorlunda.

Men jag och Christian kommer träna vidare och efter våra 28 dagar så hoppas jag väl att vi fått in vanan helt enkelt. Faktum är att jag känner mig ovanligt pigg och fräsch trots träningsintensiteten och det är ju bara positivt.

Det vi har åstadkommit hittills under våra 11 dagar är:

Christian:
• 500 Kettlebellswingar
• 200 kettlebell ”Clean n´press”
• 100 russian twist och 4 min plankan
• Mountainbike 3 h
• 100 armhävningar på tid
• 3 hederliga gympass
• 1500 meter löpning snabbast möjligast i terräng.
• Max antal djupa armhävningar i en följd
• Cirkelfys utomhusgym med chins, dips och militärpress

Claudia:
• 3 ordentliga gympass med basövningar (knäböj, pullups, marklyft, militärpress mm.)
• HIIT: 6 övningar x 6 set i intervallform
• Träning hemma med massa olika övningar.
• 100 trusters med kettlebell
• 100 armhävningar (på tå) på tid
• Crossfitpass på jobbet (polis)
• Cirkelfys ute med kettlebell och kroppsvikt
• 90 min brottning på jobbet (polis)
• Löpning 22 min + chins

På instagram finns vi såklart och under namnet Bodyventure och vi använder tagen #28dagarträning för vår utmaning.

Må gott!

/ Claudia och Christian

Kommentera inlägget